NINOVE

Ninoofsesteenweg, 122 - 1080 Molenbeek

zes intergenerationele woningen

Een gemeenschappelijke tuin

Een gemeenschapsruimte

Dit project bestaat uit het omvormen van een oud postkantoor in zes intergenerationele wooneenheden: drie studio’s op het gelijkvloers voor bejaarden en drie appartementen met drie slaapkamers voor gezinnen. Een bijgebouw zal afgebroken worden om het terrein te vergroten en zo een gemeenschappelijke tuin te creëren. Er wordt een gemeenschapsruimte gemaakt in de kelderverdieping. De bewonersgroep wordt begeleid door de BFUH en de Huurdersunie van de Noordwijk.

We verwierven dit gebouw dankzij de gemeente Molenbeek via sectie II van het wijkcontract Sint-Lazare Ecluse.

In afwachting van het begin van de werken lieten we het gebouw bewonen door Woningen 123 Logements.  

​Dit project is winnaar van  Be Exemplay 2019 van het Gewest! Lees meer in het artikel hierboven.

BE_1.png

Datum van overname : april 2018                                                                           Architecten : La verte voie - Cristian Crisan 

Datum van binnenkomst van de huurders : herfst 2022                                   Aannemers : IM Construct

Renovatie prijzen : te bepalen                                                                                 Ontwerpbureau :  MC², JZH et Brouae

Geïnstalleerd vermogen van de fotovoltaïsche panelen : te bepalen           Sociale Verhuurkantoor : Wijken

Foto's gemaakt door David Jorge, Isabelle Vanassche, Layla Aerts, Raisa Vandamme et Louise Claerbout.